Till oss
Det här är till oss som ifrågasätter, utmanar och kämpar. För oss som kan vara rädda, känna oss hotade eller utsatta. Till oss som har det bra, och till de som ska få det bättre!!
 
Idag är det ingen vanlig dag. Idag är en av de viktigaste dagarna på året enligt mig, och jag tycker det är så otroligt viktigt att prata om vad vi känner när den här dagen återinträffar. Jag känner mig stark och svag på samma gång. Jag känner mig inspirerad till att göra mer, men förvirrad över hur det ens ska gå till. Idag var jag rädd för att jag skulle behöva ta obekväma diskussioner med klasskompisar som inte anser att jämställdhet är något särskilt viktigt. Att jag skulle säga något fel, eller något som skulle göra någon arg, så att de inte skulle tycka om mig längre. Den känslan går jag runt med rätt ofta, men idag var den extra stark. 
 
Men som tur är så har jag har några kvinnor och tjejer som inspirerat mig till att stå upp för det jag tror på. Att stå upp för jämställdhet. De har varit nyckeln till att jag faktiskt haft obekväma diskussioner förut med kränkta snubbar som tycker det är jobbigt att jag är feminist. Det här är till de, och till alla som behöver en push till att våga, för oj vad det gjort mig starkare. 
 
  
 
 
Jag avslutar med något som en riktigt cool tjej som heter Johanna skrev på facebook idag:
"kvinnodagen påminner mig om den vegetariska dagen i grundskolan, där den extremt kränkta motståndarsidan gjorde uppror och krävde en köttdag, utan att tänka på att det serverades kött alla andra dagar."
 
Extra många pussar och kramar idag! /Clara
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like