Spontan köp
 
Hej! 
Sorry for going M.I.A men jag har bara känt mig lite tom på inspiration så har låtit bloggen vara. Men nu känner jag mig redo igen. Idag mår jag fin fint. Mitt humör har varit som vädret senaste tiden, dvs STRÅLANDE! Dansar på gatorna och känner mig smått oövervinnilig, till en viss gräns såklart. Då har jag exprimenterat lite med kläder, för att känna efter vad jag trivs i och inte. Så förlåt om jag sett förjävlig ut senaste tiden, jag försöker bara pröva mig fram haha. Men det har varit nyttigt tror jag, och tyvärr så tänker jag inte sluta riktigt än. 
 
Men nu till det som blogginlägget faktiskt handlar om. Jag har köpt något som jag spontant fick feeling för, för kanske 4 veckor sedan. Det blev lite en början på en dröm jag haft sen jag var typ 5, vilket är att äga någon form av musikalisk talang. Det är en...
 
 
UKULELE! Jag är så brutalt sjukt jävla nöjd! Och hur fin färg är den inte i!!?? Hade dock inget val när det kom till färgen för det var den enda de hade på lager, men oj vilken fullträff! Det är så jäkla roligt att spela, helt galet roligt. Ont i fingrarna får man, men det är det såklart värt. 
 
Om du har någn liten dröm du sitter och ruvar, så snälla gå bara och gör något åt det. Jag är stolt, nöjd och insprerad. Det är väääääärt det. 
 
Puss o kram /Clara
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Make the change
Glad fredag! Äntligen är denna dag här, som jag längtat! Det har varit så himla fint väder så har passat på att ha på mig vårjackor och lite vårigare kläder (som ni kan se nedan ;)) 
 
Något som jag nämnt förut i bloggen (troooor jag) är att jag är ungdomsledare inom Svenska kyrkan. När man är det så får man massa fina möjligheter och erbjudanden om saker som händer för att för oss ungdomar. I onsdags var det konfakväll, dvs att alla ungdomsledare som har en grupp iår, plus alla konfrmander, hade en kväll där det var olika aktiviteter. Jag haringen grupp iår, men ville ändå delta så jag smög mig dit ändå, hehe. Kvällens huvudnummer var en underbar person vid namn Andreas Jonsson. Nej jag menar inte sångaren eller speedway föraren, utan en av sveriges bästa föreläasre inom bland annat attitydsförändring. När jag säger att han är grym så vrider du upp det med 150%, så förstår du hur bra han är. Jag har nu upplevt två av hans föreläsningar, och jag blir lika peppad, fylld av kärlek och fundersam varje gång. Båda gångerna har varit via kyrkan, men senast var ett tag sen. Om jag fick välja så hade jag velat ha Andreas som en liten ängel på min axel varje dag haha. 
 
  
 
Igår pratade han om attityd, och sociala mediers påverkan på oss ungdomar. "Jakten efter likesen" var något han tog upp flertal gånger, och jädrar vad allt blir satt i perspektiv. Man inser hur mycket tunnelseende men kan ha ibland när det gäller sitt eget beteende. Jag själv har varit utsatt och publicerat MYCKET skit på internet genom mina 17 jordsnurr. Om du är på jakt efter en bra föreläsare för att peppa, och få ett mer öppet perspektiv, då är Andreas något för dig! Du hittar honom på hans hemsida:
 
Tänker bjuda på en liten video som han lagt upp på sin youtubekanal, enjoy! 
 
Puss o kram /Clara
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Inspiration lately
aesthetic, pink, and friendship-bild  aesthetic, aesthetics, and pastel-bild
fashion, jeans, and girl-bild  emma watson-bild tattoo, art, and grunge-bild  cole sprouse, boy, and grunge-bild
pink, window, and city-bild  art, blue, and painting-bild
art-bild  heart, quote, and kind-bild
 
Inspirationen i ord: magi, transparans, mod, tid, värde, elektricitet, bris, symfoni, minutiös, omsorg.
 
Puss o kram /Clara
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Gudrun vs Birgitta @ Östra
Hola!
Idag var det ingen vanlig dag i skolan för min del. Jag smög mig in (min klass var inte bjuden) på en debatt mellan inga mindre än Gudrun Schyman och Birgitta Ohlsson! Två extremt coola kvinnor som brinner för feminism, skulle diskutera feministisk utrikespolitik. Det var jätteintressant och lärde mig lite om vilka problem vi möter när vi bland annat ska handla med länder som är långt ifrån att vara på samma nivå som Sverige när det gäller jämställdhet. Jag tyckte båda skötte sig jättebra och sa väldigt kloka grejer. Jag tycker dock att de står för samma sak i grund och botten, men när det blandas in frågor som NATO, så blir det mer kompicerat. Eftersom de är med i två olika partier så står de för det partiet står för. Därför upplever jag att det blev en partidebatt som handlade om vapen och saker jag kan ha svårt att relatera till. Ovsett så var det en jädra massa girl power och väldigt inspirerande!
Förlåt för den keffa kvalién... Tog inga bilder så fick sno den här av skolans instagram :)
 
Nu ska jag duscha, packa och varva ner inför morgondagen. Puss o kram /Clara
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Till oss
Det här är till oss som ifrågasätter, utmanar och kämpar. För oss som kan vara rädda, känna oss hotade eller utsatta. Till oss som har det bra, och till de som ska få det bättre!!
 
Idag är det ingen vanlig dag. Idag är en av de viktigaste dagarna på året enligt mig, och jag tycker det är så otroligt viktigt att prata om vad vi känner när den här dagen återinträffar. Jag känner mig stark och svag på samma gång. Jag känner mig inspirerad till att göra mer, men förvirrad över hur det ens ska gå till. Idag var jag rädd för att jag skulle behöva ta obekväma diskussioner med klasskompisar som inte anser att jämställdhet är något särskilt viktigt. Att jag skulle säga något fel, eller något som skulle göra någon arg, så att de inte skulle tycka om mig längre. Den känslan går jag runt med rätt ofta, men idag var den extra stark. 
 
Men som tur är så har jag har några kvinnor och tjejer som inspirerat mig till att stå upp för det jag tror på. Att stå upp för jämställdhet. De har varit nyckeln till att jag faktiskt haft obekväma diskussioner förut med kränkta snubbar som tycker det är jobbigt att jag är feminist. Det här är till de, och till alla som behöver en push till att våga, för oj vad det gjort mig starkare. 
 
  
 
 
Jag avslutar med något som en riktigt cool tjej som heter Johanna skrev på facebook idag:
"kvinnodagen påminner mig om den vegetariska dagen i grundskolan, där den extremt kränkta motståndarsidan gjorde uppror och krävde en köttdag, utan att tänka på att det serverades kött alla andra dagar."
 
Extra många pussar och kramar idag! /Clara
 
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg