Vi måste sluta sväva i våra privilegierade liv
Godförmiddag!
Igår jobbade jag, och på kvällen såg jag nog min nya favoritfilm. Helt FANTASTISK var den och otroligt gripande. Den heter LION och visas på bio just nu. Såg den på Grand Sveavägen. Satt i en liten salong med 6 rader och man hörde hur varenda person satt och snyftade eller grät för fulla muggar genom hela filmen, vilket även jag gjorde!
  
Det var jag och mamma som såg filmen och påvägen hem var gatorna vita igen
  
 
Huvud personen i filmen, Saroo, försöker hitta hans hem, en by i Indien med ett namn ingen känner igen. Han berättar om hur livet var där och han säger att "Vi måste sluta sväva i våra privilegierade liv" (tror jag, kommer inte ihåg exakt... >.<) . Jag blev så ledsen och kände en glöd i hela jävla kroppen som skrek att jag måste göra något, jag måste göra något för barnen som lever i orättvisa och utsatthet. Jag blev så otroligt medveten i 2 h om vilket liv jag lever och hur otroligt lyckligt lottad jag är. Att jag lever i en identitetskris och inte har någon att hänga med en fredagkväll betyder absolut ingenting. Men att barn lever på gatan och tvingas arbeta eller blir sålda, det betyder något, för det påverkar vårt samhälle. Jag fick en känsla i hela kroppen att jag ska volontär arbeta på ett barnhem, att jag ska lägga mer energi på de utsatta och inte bara pressa de ut ur mitt medvdetande varje gång jag ser någon som har det sämre än jag. Det jobbiga är dock att jag inte kan lova det här, jag kan inte lova att varje dag ska jag kämpa med all kraft jag har för barn. Det gör lite ont, men samtidigt tycker jag att för att jag ska kunna gå den vägen jag tänkt, så måste jag sätta mig i första rummet ett tag. 
Summan av kardemumman är att du måste se filmen!!! Sitt där och gråt, känn och reflektera. Det är värt det, jag lovar!!!! 
 
Bildresultat för lion movie 2016 poster
Puss o kram /C
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like