Midnattslistan
När grät du senast och varför? Fällde några tårar för en stund sedan då en konversation med pappa spårade ut när jag gått över min trötthetsgräns. Ett riktigt gråt var förra veckan då jag fick reda på att jag inte kan byta skola den här terminen...
 
När kan du vara dig själv till 100%? Det är nog bara när jag är med mig själv som jag är mig själv till 100%. Det är dock några få individer som har fått se typ 80-90% av mitt komplexa jag,
 
Tre saker du avskyr? Känslan av att förlora någon, löss och hat.
 
Hur är/var du i skolan? I grundskolan tycker jag att jag var otroligt osäker på alla möjliga plan, och lite till. Jag var dock ganska social och har alltid varit en som försökt verka ganska obrydd. Har haft och har fortfarande svårt med hela prestationsprinsessa grejen. Jag kan vara ledsen i flera dagar om jag inte får A eller B på prov/uppgifter. Idag, i min nuvarande klass på gymnasiet, har jag fått "den snälla" stämpeln tror jag. Många säger att det är jag som har koll, smörare och är snäll. Jag är lite kluven då jag självklart blir smickrad av att många verkar se mig i ett positivt ljus, men vet inte riktigt om mina vänner som känt mig en lång tid tycker att det stämmer haha.
 
Vad blir du stressad av? Många människor i rörelse samtidigt (jag kan gråta på plats haha) och dessutom om någon då bestämmer sig för att stanna mitt i vägen för mig i alla denna röelse. NEJ. Jag blir stressad av att känna att jag står i vägen, av skolresultat och av att tappa bort något.
 
Tre saker du älskar? Lindt Strawberry & Cream, personer som står mig nära och musik.
 
Hur tror du andra uppfattar dig? Jag har alltid fått höra att jag är fruktansvärt glad. Jag hoppas att många tycker jag är rolig och social. Annars är det nog snäll som sagt och nog ganska lagom haha.
 
Hur uppfattar du dig själv? Jag tycker jag är långt ifrån lagom och är väldigt duktig på tänka. Mer än väldigt, jag är mästarnas mästare stjärn kjejsare expert på att tänka. Jag är fruktansvärt envis så mina åsikter/planer kan vara svåra att ändra. Mina vänner tycker att detta kan vara EXTREMT jobbigt, men har jag bestämt mig så har jag. Ett fåtal individer har sagt att jag är klok, vilket nog är den komplimang som betyder mest för mig.
 
En situation du tycker är jobbig/pinsam? Att träffa människor på ställen där jag inte vill träffa de. Jag kan gå till ganska knäppa längder för att slippa träffa vissa. Usch finns inget värre.
 
När känner du dig som vackrast? När jag har lockat mitt hår. Då mår man!! Borde verkligen göra det oftare för att värna min vardagsglädje.
 
Vad skrattade du senast åt? Konversationen jag och pappa hade för 1 h sedan där skratt ledde till gråt.
 
Något du funderar mycket över? Allt hela tiden. Finns inget slut på mina tankar. Men just nu är jag inne i någon kris då jag försöker förstå vad jag är "redo" för som sjuttonåring och vad som jag tycker är viktigt. Och skolan.
 
Ett yrke du tror du skulle vara dålig på? Ekonom. Kan verkligen inte se det framför mig, men aldrig säg aldrig!!
 
Ett yrke du tror du skulle vara bra på? Journalist/Media området där jag får bestämma och vara med och bolla ideer. Åh dröm. 
 
Godnatt! Puss och kram /Clara
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Tobbes kök
Good evening! Nu är jag hemma i min säng, med datorn i knäet. Hade det jättetrevligt på middagen med syrrorna och pojkvännerna. Har inte träffat Hanna och Frida på ett bra tag så var skönt att se deras ansikten igen. Dessutom hade Frida med sig en present och en jacka till mig. Lovar att visa upp i ett annat inlägg ;) Vi åt på Tobbes Kök i Bromma. Det är en väldigt liten restaurang, men mysig! Kändes väldigt familjärt och personalen var trevlig.
Jag åt det vegetariska, vilket var hemmagjord gnocchi med tomatsås, sparris, palsternacka, puré av något slag, äpple och annat mumsigt som var lite för svårt för mig att identifiera. Jättegott verkligen, men för min mage var det lite lite mat då jag lätt kunnat klämt en portion till. Frida åt samma som jag men de flesta åt Entrecôte, vilket såg väldigt gott ut. 
Till efterrätt åt jag en chkladfondant med lite frukt, glass och grädde till. Den satt som en smäck haha. 
 
Nu ska jag göra mig iordning för att sova. Puss o kram /Clara
 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Stor Sara
Glad söndag! Det är ju inte riktigt min favorit dag men man får göra det bästa av situationen. Dagens planer är att plugga, plugga, plugga. Ikväll ska jag dock äta middag med mamma, min extrapappa Dick, Hanna, hennes kille Zalif, Frida och hennes kille Andy/i (sorry men fortfarande inte fattat hur grabben stavar sitt namn.....). 
 
Hur som helst så var jag hemma hos min extramamma och firade Sara som blir 18 år nästa vecka!!!! Hur galet!?? Att systern som i mina ögon fortfarande läser Bamse, blir 18 är ju sinnesjukt!! Jag, pappa och lite släkt åt middag och myste i några timmar, innan jag tog mig hem till mamma igen. Härlig härlig kväll helt enkelt, och såååå kul att träffa den delen av familjen eftersom att jag inte träffar de så ofta. 
  
Nu ska jag återgå till pluggandet och försöka sopa ihop bitarna aka mitt liv. 
Puss o kram /Clara
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
En 17 årings ångest
 
Jag är 17 år. Under 17 år har jag rört mig på jordens yta, förutom de timmar jag flugit i luften med hjälp av en kropp gjorde av olika slags metaller. Jag funderar väldigt ofta på de saker jag "borde" ha gjort. Det som 17 åringarna på tv gör eller tjejen som är 15 i mitt insta flöde postar. Jag jämför mig med dem under alla dygnets minuter. Jag har min story, min bok (som jag en dag planerar på att göra till en verklighet istället för en metaforisk sådan) som påverkar varför jag sitter klockan 22.17 en fredag och skriver på skoldatorn, om saker jag förknippar med ångest. En av de sakerna är att jag upplever att det är en sån jäkla hejdundrans press på att jag ska vara på ett visst sätt som 17 år, och jag kan rätt ofta bli besviken på mig själv för att jag inte lever upp till den ribban.
 
Jag kan bli avundsjuk på dem som lever det liv jag så ofta trånar efter. Jag vill också vara dubbelbokad varje helg, jag vill också hänga med äldre som är lite mystiska, jag vill också åka kommunaltrafik klockan 02.00 till den lilla ön jag bor på, jag vill också ha ett vsco konto som folk bara måste klick sig in på, jag vill också tycka att alkohol är as najs och inte alls läskigt, jag vill också festa tills kroppen inte orkar dansa mer, jag vill också ha en snubbe (om inte flera) som tycker jag är jävligt najs, jag vill också ha sjuka minnen från att ha sovit i en trappuppgång på söder en septemberkväll, eller?
 
Av någon anledning vill inte mitt psyke bara acceptera att jag inte är där. Jag kommer inte åka kommunaltrafik på natten därför att jag blir rädd, jag vill inte hänga med äldre som bara letar efter status, dansa tills kroppen inte orkar mer kan jag dock göra, men inte i en miljö där alkoholen tar för stor plats. Det känns dock som om att det är fel att jag tycker såhär, för det känns som om att jag är den enda. För de 17 åringar som uppmärksammas i mina ögon är de som lever det livet jag inte lever. Jag tycker dock att jag måste börja förstå att det är helt okej att sitta hemma en fredag och älska På Spåret mer än något annat tv-program, att inte orka umgås med människor hela tiden, att inte vilja stå på skoltrappan och röka, att inte vilja vara som det jag upplever är ideallet. Alla andra får med glädje köra deras race i full fart, men jag behöver inte hela tiden tänka att deras gräsmattor är grönare än min. Jag vattnar min gräsmatta på andra sätt, och det måste fasiken få vara okej.
 
Lev ditt liv som du vill. Gå efter vad som känns bra, som tar dig dit du vil och känner dig uppfylld av de känslor som laddar ditt batteri med kraft. Lär dig av misstag och framgångar. Låt din egen kropp och själ välja vart i livet du är. Det ska iallafall jag försöka göra.
 
Puss o kram /Clara
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Fotografiska i racerfart
Tjenixen!
Idag var jag på fotografiska med min farfar och kusin Tove efter skolan. Jag kan vara så himla dåligt på att hålla kontakt med människor tyvärr, så blev jätteglad när Tove tog intiativ till detta. Vi promenerade dit från slussen, vilket var lite jobbigt för farfar, men vi kom fram efter en långsammare promenad.
När vi väl betalt så gick vi in på utställningen som heter "We have a dream", så körde farfar raceerfart genom fotografiska. Såg honom i ungefär 10 sekunder sen var han borta, för att sedan hittade honom högst upp i cafét. Oavsett så var utställningen hur grym som helst och jag blir extremt inspirerad när man ser att det finns så många människor världen över, som kämpat så hårt för att vår planet ska vara en bättre plats. Det var väldigt många människor jag aldrig hört talas om, men som åstadkommit helt fantastiska saker. Om du inte sett utställningen ännu, så gör det!! Tror dock inte att den är kvar så mycket längre till så passa på :) När vi var klara hittade vi farfar, med ett glas öl högst upp i byggnaden. Jag och kusinvitamin tog dock varsin varmchoklad och jag tog även en bit morotskaka, mums!
  
  
Vi snickelisnacka ett tag innan vi tog oss hem, med världens finaste utsikt. Älskar stockholm när det är såhär fint väder. Vill nästan dansa en liten glädjedans...
  
Ha en bra onsdagkväll! Puss o kram /Clara
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg