Absoluta favorit på Youtube
Hejsvejs, hoppas att allt är bra med dig!
Idag tänkte jag tipsa om en av min största inspirationer. Han har betytt extremt mycket för min inställning till livet och jag beundrar honom något fruktansvärt. Han heter Casey Neistat. Jag har följt honom på youtube i 2 år, och tyckte från första stund att han var löjligt duktig på det han gjorde. Han gör allt, verkligen allt och till en början blir man lite små stressad när man ser hur han far runt i trafiken mitt i New York på sin elektriska skateboard. 
Efter att jag började kolla på hans videos så blev jag så jäkla peppad på att ta tag i mitt liv och "Do more" (det står även tattuerat på hans arm). Att kämpa för det jag vill, för jag kommer ta mig dit, så länge jag verkligen tror på det. 
Du kan se några av mina favoriter från honom nedan.
 
 
 
 
 
Hoppas du också kan ta med dig något från dessa videos. Vi hörs!
 
Puss o kram /C
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Åhléns Reklam
Hejhejhejhej!!
 
Hörni, ni har väl inte missat Åhléns nya reklam "Bryt klädmaktsordningen"??? 
SÅÅÅÅ BRA!! Detta är inte första gången Åhléns gör lite provocerande reklamer för att få ut ett budskap, men denna har fastnat lite extra. Förmodligen för att jag har blivit lite äldre. 
Varje dag när jag sitter på tuben och ser dessa stora affischerna så blir jag glad av 2 anledningar.
Första är att vi öppnar en diskussion kring detta. Hur kvinnor klär sig mer "manligt" för att uppnå mer makt tex kvaj, skjorta osv. Om männen skulle klä sig mer feminint så blir det dömande blickar, stämplar och fördomar i de allra flesta fallen.
Det andra är att alla barn som ser detta på tunnelbanan blir vana vid att se en man med en rosa bakgrund och en rosett runt halsen. För dem blir detta normalt och inte så konstigt, vilket jag tycker är helt fantastiskt!
Vi behöver verkligen prata om det här med "killigt" och "tjejigt". Hur barnavdelningar är uppdelade i två delar där den ena sidan är blått/mörkare färger med krigsmönster, svärd, pirater, och muskliga superhjältar och andra sidan är ljus, allra helst rosa med glitter, glada prinsessor, feer, och djur. Hur sjukt är inte det??!!
Detta gäller såklart inte i alla situationer och alla människor, men det är en slags norm som finns i vårt samhälle som jag märker av varje dag.
 
Min pappa köpte kläder mestadels från killavdelningen när jag var liten för han blev så förbannad på detta. Kollar man på bilder på mig när jag är liten och är i pappas sällskap så har jag ofta ruffsigt hår och kläder utan någon specifik antydning på att jag ska vara ett speciellt kön. Detta är självklart individuellt hos föräldrar hur de väljer att klä sina barn och man måste inte göra som min pappa gjorde. Jag tycker dock det är otroligt viktigt att se över det här och tänka lite extra. 
 
Ni kan se videon nedan!
 
 
Puss o kram /C
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
När det känns lite extra tungt
Hej!
Idag är en sådan dag då det känns. Dock av en anledning, vilket jag tycker inte är lika plågsamt som när man bara mår piss utan att ha en minsta lilla aning vad det handlar om...
Anledningen är att idag skrev min mamma och extrapappa på papprena till vår nya lägenhet, vilket betyder att det inte finns någon återvändo, vi kommer att flytta. 
Jag har flyttat många gånger i mitt liv, både med glädje och sorg. Problemet den här gången är just att jag verkligen inte vill flytta. 
 
 
 
Jag har från att ha varit väldigt liten, alltid hatat förändringar. Att måla om en möbel eller byta ut ett foto ur en ram, var helt omöjligt i min värld. Min familj tror att det härstammar från att jag har behövt växla mellan två hem som liten och då fäst mig vid saker för att försöka få trygghet. Jag tror väldigt mycket på den teorin.
Jag har tyckt att det här stället där jag bor med mamma nu inte har varit för mig och inte velat något hellre än att flytta härifrån. Senaste månaderna har jag dock blivit otroligt bekväm och vågat gå på promenader och liknande vilket jag inte har gjort innan. Och det är nu jag behöver bo kvar för det är så jag behåller kontakten med mina bästa kompisar eftersom de alla bor så otroligt nära i nuläget. Eftersom vi inte längre spenderar varje dag varje sekund med varandra som vi gjode i grundskolan så blir det svårt att prioritera varandra. Så det känns som många dörrar kommer att stägas när vi flyttar. 
 
Extremt negativt men i vissa situationer är det okej!
Min ena syster har dock försökt peppa mig eftersom att flytten kommer innebära att jag kommer bo mycket närmare henne. Hon tycker det är toppen eftersom att vi kommer kunna umgås mycket mer och spontant. Det ska bli mysigt.
 
Ta hand om er och njut av det ni har!
Puss o kram /C
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
5 fakta om mig
Hello! 
Tänkte att berätta lite skumma grejs om mig, enjoy!
 
 
1. Jag gillar inte att sova. Eller rättare sagt så gillar jag själva sova grejen, men jag hatar allt annat kring sömn. Processen av att göra sig iordning för att sova och processen när man vaknar är vidriga. Dock är jag extremt fäst vid min kudde men det har med att jag är skilsmässobarn att göra.
 
2. Jag gillar att skala hela min banan och sedan bryta små bitar som jag äter. Att skala en banan och hålla i skalet och sedan ta en tugga från den, som alla andra normala människor gör, är lite otänkbart för mig. Speciellt att tugga direkt på bananen. Nej, den vill jag allra helst bryta i småbitar som jag sedan stoppar i munnen. 
 
3. Jag älskar att färgsortera. Finns inget bättre än att få färgsortera en burk pärlor eller en bokhylla. Blir lite nöjd bara jag tänker på det.
 
Min färgsorterade bokhylla i mitt rum
 
4. Jag är just nu inne i en jazz fas. Älskar jazzmusik för den gör en så avkopplad och lycklig. Melody Gardot är helt magisk!!
 
5. Jag älskar känslan av nytvättat hår. När håret har torkat i det översta lagret men fortfarande fuktigt och blött i det undre håret och det doftar så gott...Vardagsglädje!!
 
 
Puss o kram /C
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Den klassiska söndagsångesten
Hejhej!
Då var vi i söndagsgropen igen. Varje söndag, precis som varje morgon, får jag en insikt att jag verkligen bör sova mer, mycket mer. Jag har inte sovit ut på hur länge som helst, men det är jag nog inte ensam om... Söndagsgropen är ett litet begrepp som jag kommit på och betyder söndagsångest som man känner av från stunden man vaknar. Ni vet när man verkligen INTE vill ha måndag och vill sova i ungefär ett halvår tillsammans med björnarna.
 
Min säng som snart kommer bytas ut #sadstory (dock ska det bli jädrans trevligt att förhoppningsvis sova bättre om nätterna!)
 
Men den här söndagsångesten, vad kan man göra åt den?? Jag brukar mestadels bara trycka den så långt ner i mitt medvetande som det bara går. Annars tycker jag att checklistor för veckan är riktigt mysiga. Skönt innan man går till sängs för då släpper stressen ganska rejält. Sen är ett avsnitt av bra underhållingsprogram från SVT en riktig favorit. Jag ÄLSKAR SVT!! På Spåret är mitt absoluta favorit program! Såg Gissa Låten igår och det var faktiskt riktigt roligt. Allt detta i kombination av något gott att snaska på så är det en riktig jackpot. 
 
Spelade med i lördgas med familjen, superroligt! 
 
Hur som helst. Igår var jag på Study Abroads mässa på Operaterassen och kika. Jag har ju fortfarande några år på mig att lista ut vad jag vill göra med mitt liv men jag kände ändå att jag fick ut en hel del av det. Pratade med ett universitet i Australien och ett i Tyskland. Förstår mig inte riiiktigt på hela poängsystemet och alla regler och vad det nu är men lärde mig ändå en hel del. Det är ju väldigt härligt att drömma storslagna drömmar!
 
 
Nu ska jag återgå till min bortträngning av att en ny skolvecka är påväg så vi hörs lite sneare.
Puss o Kram /C
 
Kommentarer (2)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg